ملیپوش کردستانی: خودم را برای مسابقات خارج از کشور آماده میکنم/ژیمناستیک کردستان نیازمند حمایت است
ژیمناستیککار ملیپوش کردستانی میگوید: تلاش میکنم در مسابقات آسیایی و جهانی به مدالهای ارزشمند برسم و در حال حاضر هم برای رسیدن به اوج آمادگی تمرین میکنم که در سال آینده به مسابقاتی خارج از ایران اعزام شوم.
المپیاد فیزیک ایران استان کردستان؛ ژیمناستیک ورزشی است که توان بدنی، استقامت، انعطاف بدنی و چابکی ورزشکار را به چالش میکشد. ورزشکاران، تکنیکهای ورزشی مثل پرش، چرخش و پشتک را در انواع مراسمهای مختلف به معرض نمایش درآورده تا تواناییهای فردی خود را نشان دهند. در حال حاضر ۳ نوع ژیمناستیک ریتمیک، هنری و ترامبولین وجود دارد. تیمهای ژیمناستیک در سطح المپیک از ۶ ورزشکار تشکیل شده که به این افراد ژیمناست گفته میشود. با وجود اینکه اجرای ورزش ژیمناستیک معمولاً به صورت انفرادی است، اما ژیمناستها برای مقامهای انفرادی و تیمی با هم رقابت میکنند. ژیمناستیک استان کردستان در سالهای اخیر عملکرد مطلوبی داشته و جوانان زیادی را به سطح اول ژیمناستیک کشور و تیمهای ردههای مختلف ملی معرفی کرده است. شایان رحمانی یکی از این جوانان آیندهدار دیار کردستان است که با کسب عناوین مختلف چشم به سکوهای جهانی دارد، این جوان کردستانی از شاگردان سیروان شیخاحمدی است که از سن چهار سالگی وارد ورزش ژیمناستیک شده است. برای بررسی وضعیت ورزش ژیمناستیک کردستان، با این جوان ژیمناستیککار گفتوگویی انجام دادهایم که در ادامه میخوانید. فارس: از چه سالی و ورزش ژیمناستیک را با چه کسی شروع کردید؟ رحمانی: در آبان ماه سال ۱۳۸۸ در شهر سنندج زیر نظر سیروان شیخ احمدی تمرین ژیمناستیک را شروع کردم. فارس: تعریف شما از ژیمناستیک چیست؟ ژیمناستیک پایه تمام رشتههای ورزشی است، بدن را خیلی آماده میکند و چابکی و انعطاف یک فرد را بالا میبرد، ژیمناستیک یکی از بهترین رشتههای ورزش دنیا است چرا که جدای از مفرح و شادی در این ورزش، بدن ورزشکار خوش فرم و چابک میشود. فارس: چه چیزهایی در موفقیت یک ژیمناستیککار میتواند دخیل باشد؟
حمایت خانواده از مهمترین عوامل موفقیت ورزشکاران بطور عام است چون واقعا در پیشرفت یک ورزشکار خیلی تاثیر دارد و همچنین تلاش و تمرین خود ورزشکار که بیشتر از هر چیزی موثر است، داشتن انگیزه و علاقه نسبت به رشته ورزشی هم در موفقیتهای یک ورزشکار یا ژیمناست حائز اهمیت است. فارس: به نقش پررنگ خانواده در موفقیت ورزشکار اشاره کردید، آیا شما از چنین حمایتی برخوردار بودید؟ اولا باید عرض کنم که، خیلی از خانوادهها بعد از یک سال فرزندانشان را از ژیمناستیک جدا میکنند چون ورزش ژیمناستیک نیاز به صبوری و طاقت دارد، ژیمناستیک هزینه بالایی هم دارد که خیلی از خانوادها هزینه نمیکنند اما من از خانوادهام بسیار تشکر میکنم که واقعا این چهارده سال برای من زحمات زیادی کشیدند و در هر شرایطی کنار من بودند و من را حمایت کردند. فارس: اشارهای به عناوین و مقامهای زیادی کسب کردهاید داشته باشید… بیش از ۷۰ مدال رنگارنگ کسب کردهام، در سال ۹۱ اولین مدالم در مسابقات کشوری را کسب کردم و به همان ترتیب سالها مدالهای رنگارنگی را کسب کردم، در سال ۹۷ در مسابقات المپیاد کشوری و انتخابی تیم ملی توانستم مقام سوم قهرمان قهرمانان را کسب کنم و به اردوی تیم ملی جوانان دعوت شوم. در یک ماه اخیر هم توانستم نایب قهرمان قهرمانان در مسابقات زنجان شوم و دو مدال برنز را کسب کنم و به اردوی تیم ملی بزرگسالان دعوت شدم. فارس: گویا برای حضور در تیم ملی بزرگسالان اعزامی به مسابقات بنگلادش بخاطر مشکلات مالی اعزام نشدید؟ نه درست نیست، مشکل شرایط مالی نبود بلکه اصلا تیم ملی ایران اعزام نشد که من هم اعزام شوم. فارس: اکنون در تیم ملی چه وضعیتی دارید؟ اولا خیلی خوشحال هستم که وارد اردوی تیم ملی بزرگسالان شدم چون به نوعی آن را ترقی و پیشرفت میدانم و اینکه بتوانم خودم را قویتر کنم برایم افتخار خوب و انگیزه خوبی است. با تلاشی و تمریناتی که انجام میدادم توانستم روی سکو کنار یکی از ملیپوشهای ژیمناستیک ایران قرار گیرم و در حال حاضر هم وضعیت اردوهای تیم ملی خوب و منظم است. فارس: چه برنامه و اهدافی برای آینده ورزشیات در ژیمناستیک دارید؟
در آینده میخواهم یک مربی و داور خوب در ورزش ژیمناستیک مانند سیروان و امید شیخاحمدی شوم و شاگردانی قهرمان برای استان و کشورم تربیت کنم. خدا را شکر و تلاش میکنم در مسابقات آسیایی و جهانی به مدالهای ارزشمند برسم و در حال حاضر هم برای رسیدن به اوج آمادگی تمرین میکنم که در سال آینده به مسابقاتی خارج از ایران اعزام شوم. فارس: به عنوان سوال پایانی، در حال حاضر وضعیت ژیمناستیک کردستان را چگونه ارزیابی میکنید و آیا مشکلاتی هم دارند؟ ژیمناستیک کردستان تا به حال خیلی خوب بوده هر چند میتوانیم خیلی هم بهتر باشیم مخصوصا در ردههای نوجوانان، جوانان و بزرگسالان بهترین باشیم. کمبود و یا نبود کمبود اسپانسر مشکل اساسی ژیمناستیک کردستان است اگکر این ورزش در کردستان اسپانسر داشته باشد میتوانیم بهتر و بهتر شویم و ورزشکاران ما در مسابقات مختلف ملی و بینالمللی خواهند درخشید، کمبود سالن و تجهیزات و وسایل این ورزش از جمله مشکلاتی است که ژیمناستیک کردستان با آن مواجه است و برطرف کردن آن نیاز به حمایت مستقیم مسوولان دارد. انتهای پیام/2330/74